03 December 2009

MANDI TANPA SEURAT BENANG…Bilik air  memang diketahui adalah tempat manusia membersihkan diri. Begitu juga konsepnya dengan tandas. Ia juga tempat kesukaan  syaitan atau jin. Makhluk ini sememangnya tidak kelihatan oleh mata manusia. Sebaliknya mereka dapat melihat apa yang manusia buat.  

           Syor: Ketika azan dilaungkan, sedapatnya, elakkan berada dalam  tandas atau bilik air. Kerana pada ketika azan, syaitan lari lintang pukang lalu berebut-rebut  bersembunyi dalam tandas. Bayangkan, sudahlah mereka bersesak-sesak dalam tandas, kita pun tumpang sekali dengan mereka. Ermh, ermh,  ermh....!!.

         Biasa mandi telanjang ke?  Tak malu ke? Kalaupun tak ada orang tengok atau sekodeng, syaitan dan jin tu ada dok menjamu mata.... Paling utama malu la kat Tuhan.  Malu juga kat diri sendiri.. Dan malu kat makhluk yang kita tak nampak.  Kalau ada semut ke, cicak ke, labah-labah ke kat bilik air tu, diorang nampak juga.... Tolong hentikan segera! Gunakanlah kain atau apa-apa penutup ketika mandi. Bagi lelaki, sebaiknya pakai kain basahan mandi. Atau paling ringkas, pakai seluar pendek atau seluar dalam. Kalau perempuan, lebih lagi la... 

        Perempuan   dilarang keras mandi telanjang. Jin dan syaitan amat-amat berminat mengganggu perempuan yang mandi telanjang. Suatu kejadian benar berlaku di asrama puteri sebuah sekolah di Temerloh beberapa tahun lalu. Pelajar-pelajar perempuan telah bermain lontar-lontar pakain mandi mereka di bilik air asrama. Ketika itu mereka baru selesai sesi latihan sukan. Masa itu sudah senja. Syaitan pun seronok dan tumpang sekaki bermain bersama pelajar –pelajar perempuan yang  kelihatan menghairahkan itu. Hingga ada antara syaitan tersebut samada secara sengaja atau tidak, telah menjelmakan dirinya.  Lalu dilihat oleh sebahagian pelajar. Maka pelajar-pelajar ini serta merta  diserang histeria...  (Sumber: Perawat yang merawat pelajar-pelajar tersebut).

            Antara sebab-sebab hati menjadi gelap ialah, mandi telanjang, kencing berdiri, kencing sambil gosok gigi, melihat kemaluan sendiri (kecuali atas keperluan), melihat pornografi, makan rezeki haram, banyak sangat ketawa dan berada di hadapan cermin terlalu lama.
Wallahua’lam.