20 November 2011

Sosej dan lubang (18SX)Tersebutlah  al kisah  bahawa  ada seorang  lelaki  telah mengahwini seorang perempuan. Perempuan ini sangat cantik orangnya. Disebabkan kecantikan wajah dan keseksian tubuhnya, maka ramailah lelaki yang ingin memilikinya.  Maka berlakulah persaingan di kalangan mereka. Ada seorang lelaki telah berjaya  menawan hati  perempuan ini. Lalu berkahwinlah mereka. Pada malam pengantin, si suami mulai mendekati isterinya. Selepas selesai aktiviti ‘pemanasan’, tibalah saatnya si suami ingin ‘memasuki’ ruang yang lebih dalam dan ingin ‘tenggelam’ di dalamnya.  

Setelah si suami ‘masuk’, tiba-tiba si suami menjerit dengan sekuat hati. Seperti  orang kerasukan. Lalu dia  ‘mencabut’ keluar. Dia melihat ‘senjatanya’ itu telah tiada. Hilang ditelan atau mungkin tertinggal di dalam lubang.  Di menjerit seperti orang gila disebabkan terkejut, kesakitan dan kehairanan. Si isteri juga kehairanan. Dipendekkan cerita, tak lama kemudian si suami itu meninggal dunia.

Hal ini tidak diceritakan oleh si isteri kepada sesiapa pun.  Tak lama, si perempuan ini berkahwin lagi. Maklum, pemujanya masih ramai. Tambahan dia seperti janda berhias. Malangnya si suaminya yang kedua ini  juga mengalami nasib yang sama. Senjatanya juga  ‘hilang’ setelah memasuki lubang kali pertama. Suami kedua ini juga meninggal dunia akhirnya. Selepas ini, lelaki mulai takut mendekati perempuan ini. Pelbagai tohmahan diceritakan orang. 

Lama selepas itu, perempuan ini berkahwin lagi kali ketiga. Kali ini dengan seorang ustaz. Ustaz yang berilmu ini bertanya kepada si  isterinya sebelum mereka  ‘belayar’,apakah yang  sebenar terjadi kepada  dua suaminya yang lalu. Isterinya pun menceritakan dengan terperinci. Lalu ustaz ( suami) ini mendapat ilham. 

Dia menyediakan sebatang sosej. Di dalam sosej ini diletakkan mata kail siap disambungkan dengan tali nylon seperti tali pancing. Sosej itu sebagai umpan.  Maka sosej pun di masukkan ke dalam ‘lubang’  si isteri. Apabila saatnya dirasakan sudah tiba, tali pancing ditarik  keluar perlahan-lahan.

Apa yang keluar ialah sejenis makhluk yang pelik lagi menakutkan dengan mulut dan gigi menyeringai. Makhluk ini  tak lain tak bukan adalah jelmaan jin atau syaitan hasil perbuatan dendam dan sihir.  Kini ia termakan umpan sosej  dan mata kail tersangkut di tekaknya. Ustaz itu telah membaca doa-doa tertentu lalu mematikan makhluk itu. 

Selepas itu suami isteri tersebut  dapatlah  belayar dengan aman dan nikmat. Tiadalah lagi  gangguan. Kepada suami isteri, sebelum bersetubuh, Islam menyuruh membaca doa bersetubuh, doa perlindungan daripada syaitan atau jin. Kerana jika tidak dibaca, jin atau syaitan akan menyetubuhi si isteri sebelum suami sempat berbuat demikian. Si isteri juga perlu mengingatkan suami. Jangan terus tak sedarkan diri.... Ada kemungkinan anak yang  terhasil dari persetubuhan yang tidak dilindungi itu, adalah anak yang buruk akhlaknya, mudah dipengaruhi oleh syaitan..
Wallahu a’lam..