02 January 2011

salam tahun baru masihi 2011

Assalamualaikum.

salam tahun baru 2011 Masihi.  baru 27 hari yang lalu menyambut Tahun Baru Hijrah 1432.  Azam tahun 2011 secara spesifiknya tak ada. Sekadar meneliti semula azam 2010 yang sebahagiannya belum kesampaian. Azam 1432H memang ada.  Begitupun, tak salah memperbaharui azam setiap hari, atau setiap minggu.  Adalah baik juga meneliti dengan kerap setiap nawaitu yang dipasang. Guna supaya tak menyeleweng atau lari tajuk.

Ternyata tiada apa yang lain sangat menyambut hari tahun baru. Matahari masih terbit di balik awan dihujani gerimis. Alhamdulillah. Cuma hari pertama 2011 ini saya  cuba menjahit kasut sendiri. Setelah meneliti demonstrasi oleh penjual jarum jahit kasut di pasar pagi, lalu saya membeli jarum ini dengan harga RM10.00.  Akhirnya berjaya juga saya menjahit kasut sendiri. Ini kemahiran baru yang tak pernah dipeduli. Satu nilai tambah diri sendiri.

Alhamdulillah untuk apa yang telah dilalui dan sedang dinikmati. InsyaAllah untuk apa yang bakal dihadapi.  Semoga hidup kita semakin diberkati dalam rahmat Ilahi....

No comments:

Post a Comment